Úvod Hrášek

Zimní nabídka zmrazené zeleniny

Hrášek mražený 350g NOWACO

Kuličky hrášku skrývají převážně vitamínovou bombu. Díky šokovému zmrazení si uchovává své vitamíny. Jedná se o vitamíny B (thiamin) účinně přispívá ke správné funkci nervové soustavy...). Hrášek má spoustu pozitivních účinků pro Vaši tělesnou a duševní pohodu. Podporuje růst svalů, omlazuje a navíc posiluje napjaté nervy!

 

Proč jíst hrášek?

Obsahuje vlákninu, zinek a proteiny. Toto je ideální kombinace pro hubnutí a podporu pravidelné stolice i čištění těla. Pokud jste neustále ve stresu měl by se hrášek objevit ve Vašem jídelníčku. Velkým nosičem zdrojem bílkovin. Další výhodou je obsah Riboflavinu, který podporuje tělesnou schránku a dodává tělu energii. Dále podporuje růst kvalitních vlasů a Vaše pokožka bude hebká a jemná.

NIACIN (obsažen v každé kuličce hrášku...) - povzbuzuje pochmurnou náladu. Pozitivně působí na srdce a krevní oběh. Nemusíte se obávat, že zmrazený hrášek nesplňuje uvedené výhody. Naopak šokově zamrazený hrášek se sklízí v době nejvyšší zralosti. Ihned se zamrazí a tím si uchová všechny zmíněné vitamíny a látky v něm obsaženém.

Užití hrášku v běžném životě

Vhodné po rozmrazení do zeleninových salátů. Skvělá surovina pro přípravu hráškové polévky. Hrášek nás dokáže zasytit, dodat potřebnou energii a bílkoviny. V minulosti, kdy nebylo maso dostupné jako například dnes se hrášek a jiné luštěniny považovaly za velmi důležitý zdroj živin. Hrášek je prospěšný všem. Zvýšeně se doporučuje zejména sportovcům a těm kteří jsou tělesně aktivní. Dětem hlavně v období vývoje. Vegetariáni by měli hrášek konzumovat, protože nahrazuje bílkovinu obsaženou v mase. Jedná se o tzv. rostlinnou alternativu masa.

Hrášek 350g NOWACO mužete zakoupit v obchodních řetězcích např.: PENNY MARKET, BILLA, ŽABKA. INTERSPAR, COOP a další jiné tuzemská obchodní řetězce za akční ceny.

TIP na přípravu hráškové polévky:

2 lžičky olivového oleje
1 lžíce zakysané smetany
2dl vývaru
1/2ks malé cibule
350g hrášek mražený NOWACO
mletý pepř černý
sůl

Cibulku si oloupeme, nakrájíme na jemno a lehce zpěníme na olivovém oleji. Přidáme mražený hrášek, osolíme a opepříme. Přilejeme vývar. Po 10-ti minutách hráškovou polévku odstavíme a ponorným mixerem rozšleháme do hladka. Hráškovou polévku servírujeme se zakysanou smetanou, zdobíme petrželkou. Hráškovou polévku podáváme s pečivem nebo krutony. Možno přidat  slaninu na kostičku jako dozdobení hotové polévky.

Dobrou chuť...