Úvod 333326 Pstruh kuchaný s hlavou

Aktuality

Pstruh kuchaný s hlavou

03. 10. 2013

Pstruh duhový (Oncorhynchus mykiss) - hluboko zmrazený

Pstruh říční, který je stejně typický pro říční pstruhové vody v ČR. Nabízíme tento druh pstruha, který opravdu můžeme nazývat pstruhem. Sladkovodní ryba, která je typickým příkladem na podzimní grilování. Příchodem "BABÍHO LÉTA" není nic tak příjemného, jako je podzimní vůně přírody a k tomu pstruh na grilu. Příprava pokrmů ze pstruha je jednoduchou záležitostí, jak připravíte rodinně i přátelům jedinečný zážitek na podzimní oběd nebo večeři.

Pochází z farmovaného horského chovu Turecko. Tento velkochov disponuje nejmodernějšími technnologiemi a má ideální přírodní podmínky. Chovem neustále proudí čerstvá studená voda z horského potoka, jehož teplota během roku kolísá o pouhý 1°C. Specifické kamenité podloží kladně ovlivňuje chuť masa.

Takovéto podmínky zaručují stálou kvalitu pstruhů značky NOWACO. Vyznačují se pevným masem, které se netrhá. Chuťově předčí i mnohem dražší pstruhy odjinud. Naprostá většina spotřebitelů již nechce jiné pstruhy než zmrazené turecké.

Pro farmování se hodí menší a barevnější formy pstruha duhového, který lépe snáší vyšší teplotu vody a snadno si zvyká na krmivo. I tak vyžaduje kvalitní, chladnou, teplotně stálou vodu s dostatečným průtokem. Již na první pohled nikoho nezaujmou levní pstruzi z teplých vod Jižní Ameriky nebo Španělska. Mívají poškozená těla a měkkou konzistenci svaloviny - rozbředlé maso.

Ani některé české rybníky nevyhovují kvůli teplé a stojaté vodě. Ze pstruhů je cítit bahno a navíc časopis d´Test (č.6-2012) upozornil na chovatele, kterí zřejmě ničí plísně a parazity zakázanými látkami.

 Doporučená maloobchodní cena 82,90/ks.

 

« Zpět na přehled aktualit