Úvod Tipy Marka Svobody

Tipy Marka Svobody

Jak zacházet se zmrazenou zeleninou v kuchyni... 

Každý "domácí" kuchař je zvyklý si zeleninu připravovat dle svého nejlepšího vědomí. Mám pro vás pár praktik, které pokud dodržíte, dosáhnete té nejvyšší kvality, barvy a chuti mrazené zeleniny.

  1. důkladně čtěte návod uvedený na obale
  2. zeleninu v žádném případě před použitím NEROZMRAZUJTE !
  3. v případě přípravy na pánvi použijte trochu másla(nejlépe přepuštěného ve vodní lázni) zjemníte tím chuť zeleniny...

BENEFITY

ZMRAZENÁČERSTVÁ
Zamrazená zelenina  se sklízí v době plné zralosti Čerstvá zelenina se sklízí přd dozráním, aby vydržela transport
Nemá žádný odpad v kuchyni a je již očištěná, snadná a rychlá příprava Může mít až 25% odpadu, musíte ji dále krájet a čistit, dlouhá a nškdy složitá příprava
Důkladná kontrola výrobce i dodavatele, výrobci musejí mít patřičné certifikáty např. IFS, HACCP apod... - nedokonalá a nedůsledná kontrola původu- častá záměna země původu- bakteriální riziko (E-Coli, listeria, plísně a jiné...)