Treska svíčková vakuum 400 g

Ryby a mořské speciality > Filety

Treska svíčková MSC 400 g

Už jste jedli svíčkovou z ryby? Jedná se o tu nejlahodnější část filety. Svíčková je pouze vysoké maso z filety bez ocasní a břišní části. Maso je velmi křehké a šťavnaté. Navíc se produkt pyšní certifikátem MSC zaručující použití trvale udržitelných způsobů lovu.

Parametry produktu

Hmotnost:
400 g

Skladovací teplota:
-18 °C

Treska se sladkými lusky

Treska se sladkými lusky

Lusky nakrájíme šikmo na cca 1cm kousky. Mrkev oloupeme a nakrájíme na tenké, zkosené plátky. V širokém hrnci rozehřejeme máslo a osmahneme na něm krátce mrkev. Okořeníme pepřem a solí a cca 2 minuty podusíme i s lusky. Podlijeme rybím základem a při střední teplotě necháme tekutinu vyvařit asi o 1/3. Přidáme smetanu a vše necháme povařit ještě asi 10 minut. Škrob hladce rozmícháme v troše vody a přilijeme do základu, necháme přejít varem.

Rybu nakrájíme na malé kousky, pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a přimícháme k zeleninové směsi. Pod pokličkou provaříme ještě asi 5 minut.

Suroviny:

  • 500 g Tresky tmavé – fi letu Nowaco

  • 250 g sladkých hráškových lusků

  • 250 g mrkve

  • 2 lžíce másla

  • sůl č

  • erstvě mletý bílý pepř

  • 0,4 l rybího základu

  • 150 g zakysané smetany

  • 1 lžička škrobové moučky

  • 2 lžičky citronové šťávy