Aljašská treska s hráškovým pyré

Aljašská treska s hráškovým pyré

Šalotku nakrájíme na plátky a orestujeme ji na 20 g másla. Přidáme hrášek a zalijeme vodou tak, aby lehce pokrývala hrášek. Chvíli povaříme, scedíme a rozmixujeme. Dle chuti osolíme, opepříme, přidáme mátu, zbytek másla a smetanu, kterou jsme nechali projít varem.

Aljašskou tresku opečeme na pánvi ze všech stran na troše olivového oleje. Osolíme, opepříme a přidáme tymián. Mezitím co se nám restuje ryba, rozmixujeme majonézu a cca 20 g hráškovo‑mátového pyré. Sušená rajčata nakrájíme na plátky. Hotovou tresku podáváme s hráškovým pyré, majonézou a sušenými rajčaty.

Suroviny:

2 porce, 30 minut

  • 1 balení Aljašské tresky svíčkové Nowaco

  • 100 g másla

  • 350 g mraženého hrášku Nowaco

  • 2 šalotky

  • 50 g majonézy

  • čerstvý tymián

  • 12 lístků máty

  • 10 g sušených rajčat

  • 50 ml 30% smetany

  • sůl, pepř

  • olivový olej