Aljašská treska s hráškovým pyré
Aljašská treska s hráškovým pyré
Šalotku nakrájíme na plátky a orestujeme ji na 20 g másla. Přidáme hrášek a zalijeme vodou tak, aby lehce pokrývala hrášek. Chvíli povaříme, scedíme a rozmixujeme. Dle chuti osolíme, opepříme, přidáme mátu, zbytek másla a smetanu, kterou jsme nechali projít varem.
Aljašskou tresku opečeme na pánvi ze všech stran na troše olivového oleje. Osolíme, opepříme a přidáme tymián. Mezitím co se nám restuje ryba, rozmixujeme majonézu a cca 20 g hráškovo‑mátového pyré. Sušená rajčata nakrájíme na plátky. Hotovou tresku podáváme s hráškovým pyré, majonézou a sušenými rajčaty.

Suroviny:
2 porce, 30 minut
-
1 balení Aljašské tresky svíčkové Nowaco
-
100 g másla
-
350 g mraženého hrášku Nowaco
-
2 šalotky
-
50 g majonézy
-
čerstvý tymián
-
12 lístků máty
-
10 g sušených rajčat
-
50 ml 30% smetany
-
sůl, pepř
-
olivový olej
