Aljašská treska se šalotkou a kadeřávkem

Aljašská treska svíčková se šalotkou a kadeřávkem

Listy kadeřávku spaříme v osolené vodě cca 1-1.5 minuty a ihned vložíme do misky s ledovou vodou. V hrnci uděláme jíšku z mouky a 20 g másla. Zalijeme vývarem, přidáme zbytek másla, smetanu, tymián, dochutíme solí a pepřem. Šalotku rozpůlíme podél a restujeme na másle společně s cukrem cca 6 minut. Nakonec přidáme balzamiko, osolíme a opepříme.

Česnek nakrájíme najemno a restujeme s kadeřávkem cca 4 minuty. Aljašskou tresku Nowaco osušíme, osolíme, opepříme a restujeme na pánvi s olivovým olejem. Hotovou Aljašskou tresku Nowaco přelijeme omáčkou a servírujeme s kadeřávkem.

Suroviny:

2 porce, 25 minut

  • 400 g Aljašské tresky svíčkové Nowaco

  • 4 šalotky

  • 100 g kadeřávku

  • 80 g másla + na pečení

  • 200 ml zeleninového vývaru

  • 10 g cukru

  • 10 ml balzamika

  • sůl

  • pepř

  • 2 větvičky čerstvého tymiánu

  • 3 stroužky česneku

  • 10 g mouky

  • 20 ml smetany ke šlehání

  • 10 g olivového oleje