Aljašská treska se šalotkou a kadeřávkem
Aljašská treska svíčková se šalotkou a kadeřávkem
Listy kadeřávku spaříme v osolené vodě cca 1-1.5 minuty a ihned vložíme do misky s ledovou vodou. V hrnci uděláme jíšku z mouky a 20 g másla. Zalijeme vývarem, přidáme zbytek másla, smetanu, tymián, dochutíme solí a pepřem. Šalotku rozpůlíme podél a restujeme na másle společně s cukrem cca 6 minut. Nakonec přidáme balzamiko, osolíme a opepříme.
Česnek nakrájíme najemno a restujeme s kadeřávkem cca 4 minuty. Aljašskou tresku Nowaco osušíme, osolíme, opepříme a restujeme na pánvi s olivovým olejem. Hotovou Aljašskou tresku Nowaco přelijeme omáčkou a servírujeme s kadeřávkem.
Suroviny:
2 porce, 25 minut
-
400 g Aljašské tresky svíčkové Nowaco
-
4 šalotky
-
100 g kadeřávku
-
80 g másla + na pečení
-
200 ml zeleninového vývaru
-
10 g cukru
-
10 ml balzamika
-
sůl
-
pepř
-
2 větvičky čerstvého tymiánu
-
3 stroužky česneku
-
10 g mouky
-
20 ml smetany ke šlehání
-
10 g olivového oleje