Americké brambory s hovězím steakem
Hovězí steak s houbou portobello, salátem a americkými bramborami
Houby portobello očistíme a na vnější straně nařízneme do mřížky. V rozpuštěném másle rozmícháme houbové koření a houby jím potřeme. Grilujeme z obou stran. Mezitím si okořeníme steaky solí a pepřem a necháme chvíli odležet.
V hrnci rozpálíme olej a smažíme americké brambory Nowaco dozlatova. Polníček opláchneme, cibuli nakrájíme na kolečka, rajčata na kostičky a smícháme s listy červené řepy. Osolíme, opepříme a přidáme olivový olej. Steaky grilujeme z obou stran pár minut. Hotové americké brambory okořeníme kořením a podáváme se steakem, houbou portobello a salátem.

Suroviny:
4 porce, 30 minut
-
750 g Amerických brambor NOWACO
-
4 hovězí steaky
-
2 lžíce koření na americké brambory
-
1 lžíce houbového koření
-
polníček
-
cherry rajčata červená a žlutá
-
červená cibule
-
listy červené řepy
-
slunečnicový olej
-
Bobkový list
-
olivový olej
