Americké brambory s hovězím steakem

Hovězí steak s houbou portobello, salátem a americkými bramborami

Houby portobello očistíme a na vnější straně nařízneme do mřížky. V rozpuštěném másle rozmícháme houbové koření a houby jím potřeme. Grilujeme z obou stran. Mezitím si okořeníme steaky solí a pepřem a necháme chvíli odležet.

V hrnci rozpálíme olej a smažíme americké brambory Nowaco dozlatova. Polníček opláchneme, cibuli nakrájíme na kolečka, rajčata na kostičky a smícháme s listy červené řepy. Osolíme, opepříme a přidáme olivový olej. Steaky grilujeme z obou stran pár minut. Hotové americké brambory okořeníme kořením a podáváme se steakem, houbou portobello a salátem.

Suroviny:

4 porce, 30 minut

  • 750 g Amerických brambor NOWACO

  • 4 hovězí steaky

  • 2 lžíce koření na americké brambory

  • 1 lžíce houbového koření

  • polníček

  • cherry rajčata červená a žlutá

  • červená cibule

  • listy červené řepy

  • slunečnicový olej

  • Bobkový list

  • olivový olej