Candát na zahradnický způsob

Candát na zahradnický způsob

Filety candáta necháme rozmrazit při pokojové teplotě, poté osušíme papírovou utěrkou, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Opečeme z obou stran na polovině másla. Na druhé polovině másla necháme zesklovatět cibulku, přidáme plechovku rajčat a nasekanou petrželku. Vše dochutíme a smícháme s uvařenou rýží.

Opečeného candáta servírujeme na rýži se zeleninou, posypaného jarní cibulkou

Suroviny:

  • 600 g Candáta obecného – fi letu Nowaco

  • 1 konzerva krájených rajčat

  • sůl,

  • pepř

  • hladká mouka na obalení

  • máslo

  • 1 cibule na jemno nasekaná

  • hrst jarní cibulky

  • hrst nasekané petrželky

  • 400 g rýže