Filety z mořské štiky s ratatouille
Filety z mořské štiky s ratatouille
Troubu předehřejeme na 230 °C a necháme v ní opéct obě papriky do tmava. Po upečení necháme cca 10 minut pod potravinou fólií vychladnout a oloupeme. Vyndáme jádřinec a rozmixujeme společně s ohřátými pasírovanými rajčaty. Osolíme a opepříme. Cuketu, lilek a rajčata nakrájíme na 3 mm velké kostičky.
Do malé zapékací mísy přidáme omáčku a začneme skládat nakrájenou zeleninu. Osolíme a opepříme. Nahoru položíme čerstvý tymián a rozmarýn a zakápneme olivovým olejem. Přikryjeme pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě při 180 °C cca na 20 minut. Po uplynutí této doby odklopíme papír a zvýšíme teplotu na 200°C. Pečeme dalších 10 minut. Mezitím si na pánvi s trochou oleje opečeme z obou stran filety z mořské štiky. Osolíme a opepříme. Na talíř servírujeme filety s omáčkou ratatouille.
Suroviny:
2 porce, 40 minut
-
1 balení filetů z mořské štiky Nowaco Premium
-
1 střední cuketa
-
1 střední lilek
-
3 větší rajčata nebo balení cherry rajčat
-
1 žlutá paprika
-
1 červená paprika
-
250 g pasírovaných rajčat
-
čerstvý tymián a rozmarýn
-
sůl, pepř
-
olivový olej
-
máslo