Filety z mořské štiky s ratatouille

Filety z mořské štiky s ratatouille

Troubu předehřejeme na 230 °C a necháme v ní opéct obě papriky do tmava. Po upečení necháme cca 10 minut pod potravinou fólií vychladnout a oloupeme. Vyndáme jádřinec a rozmixujeme společně s ohřátými pasírovanými rajčaty. Osolíme a opepříme. Cuketu, lilek a rajčata nakrájíme na 3 mm velké kostičky.

Do malé zapékací mísy přidáme omáčku a začneme skládat nakrájenou zeleninu. Osolíme a opepříme. Nahoru položíme čerstvý tymián a rozmarýn a zakápneme olivovým olejem. Přikryjeme pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě při 180 °C cca na 20 minut. Po uplynutí této doby odklopíme papír a zvýšíme teplotu na 200°C. Pečeme dalších 10 minut. Mezitím si na pánvi s trochou oleje opečeme z obou stran filety z mořské štiky. Osolíme a opepříme. Na talíř servírujeme filety s omáčkou ratatouille.

Suroviny:

2 porce, 40 minut

  • 1 balení filetů z mořské štiky Nowaco Premium

  • 1 střední cuketa

  • 1 střední lilek

  • 3 větší rajčata nebo balení cherry rajčat

  • 1 žlutá paprika

  • 1 červená paprika

  • 250 g pasírovaných rajčat

  • čerstvý tymián a rozmarýn

  • sůl, pepř

  • olivový olej

  • máslo