Grilované filety ze pstruha s bramborovým pyré

Pstruh pečený v bylinkové krustě

Žlutou, červenou a zelenou papriku opečeme téměř do černa v troubě při cca 220 °C. Po upečení vložíme papriku do mísy, zamotáme potravinovou fólií a necháme cca 15–20 minut zapařit. Slupku lehce odstraníme pod tekoucí vodou. Oloupané papriky nakrájíme na co nejmenší kostičky a smícháme je s jemně nakrájenou jarní cibulkou a petrželkou. Přilijeme olivový olej a dochutíme solí a pepřem. Podle chuti přidáme citronovou šťávu.

Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě do měkka. Propasírujeme brambory a cca 2–3 minuty šleháme. Do vyšlehaných brambor pomalu přidáváme horkou smetanu s mlékem a 200 g másla a v případě potřeby dosolíme. Pórek nakrájíme na cca půl centimetrové kroužky a orestujeme.

Filety ze pstruha s kůží Nowaco opláchneme a osušíme. Pečeme na rozpálené pánvi kůží dolů cca na 2–3 minuty. Poté filety ze pstruha otočíme, ztlumíme oheň a přidáme zbytek másla a tymián. Dochutíme solí, pepřem a máslem. Filety ze pstruha Nowaco podáváme přelité paprikovou salsou a bramborovým pyré s opečeným pórkem.

Suroviny:

2 porce, 40 minut

  • 4 filety ze pstruha s kůží Nowaco

  • 1 zelená paprika

  • 1 červená paprika

  • 1 žlutá paprika

  • 1 jarní cibulka

  • 60 ml olivového oleje

  • hladkolistá petržel

  • 1/2 citronu

  • 1 pórek

  • 0,5 kg brambor

  • 50 ml mléka

  • 250 g másla

  • sůl

  • pepř

  • tymián