Hamburger s hranolky
Hamburger s roastbeefem, grilovanou paprikou, omáčkou chimichuri, dijonskou majonézou a hranolky NOWACO
Maso očistíme a vrchní blánu nařežeme na kostičky. Potřeme hořčicí, olejem a necháme alespoň jeden den marinovat.
Maso poté osolíme, opepříme a zprudka opečeme na pánvi ze všech stran. Pečeme v předehřáté troubě na 140 °C cca 60 minut. Teplota masa by uprostřed měla být 45-55 °C - hlídáme vpichovacím teploměrem. Po upečení maso necháme 10 minut odpočinout. Nakrájíme na tenké plátky.
Mezitím, než se maso upeče si připravíme omáčku chimichuri. Všechny bylinky včetně chilli papričky nasekáme najemno a česnek prolisujeme. Dochutíme solí, pepřem, citronovou šťávou a olivovým olejem. Červenou papriku nakrájíme na plátky a opékáme ze všech stran na rozpálené pánvi s olivovým olejem dozlatova. Dijonskou hořčici smícháme s majonézou.
Hranolky do trouby Nowaco připravíme dle návodu. Bulku rozkrojíme, potřeme dijonskou směsí, poklademe pečenými paprikami, plátky roastbeefu, přidáme omáčku chimichuri a listy salátu. Podáváme s hranolky do trouby Nowaco.

Suroviny:
4 porce, 90 minut
Roastbeef
-
600 g vysokého roštěnce
-
150 ml olivového oleje
-
150 g dijonské horřice
-
pepř a sůl
-
vpichovací teploměr
Chimichuri
-
1 hrst čerstvého koriandru
-
1 hrst čerstvého oregana
-
2 hrsti hladkolisté petržele
-
3 stroužky česneku
-
2 ks chilli papričky
-
3 lžíce citronové šťávy
-
Sůl a pepř
-
Olivový olej
Ostatní
- 750 g hranolek NOWACO do trouby
-
4 bulky na hamburger
-
čerstvý salát
-
2 lžíce majonézy
-
4 lžíce dijonské hořčice
-
1 paprika