Hamburger s hranolky

Hamburger s roastbeefem, grilovanou paprikou, omáčkou chimichuri, dijonskou majonézou a hranolky NOWACO


Maso očistíme a vrchní blánu nařežeme na kostičky. Potřeme hořčicí, olejem a necháme alespoň jeden den marinovat.
Maso poté osolíme, opepříme a zprudka opečeme na pánvi ze všech stran. Pečeme v předehřáté troubě na 140 °C cca 60 minut. Teplota masa by uprostřed měla být 45-55 °C - hlídáme vpichovacím teploměrem. Po upečení maso necháme 10 minut odpočinout. Nakrájíme na tenké plátky.

Mezitím, než se maso upeče si připravíme omáčku chimichuri. Všechny bylinky včetně chilli papričky nasekáme najemno a česnek prolisujeme. Dochutíme solí, pepřem, citronovou šťávou a olivovým olejem. Červenou papriku nakrájíme na plátky a opékáme ze všech stran na rozpálené pánvi s olivovým olejem dozlatova. Dijonskou hořčici smícháme s majonézou.

Hranolky do trouby Nowaco připravíme dle návodu. Bulku rozkrojíme, potřeme dijonskou směsí, poklademe pečenými paprikami, plátky roastbeefu, přidáme omáčku chimichuri a listy salátu. Podáváme s hranolky do trouby Nowaco.

Suroviny:

4 porce, 90 minut

Roastbeef

  • 600 g vysokého roštěnce

  • 150 ml olivového oleje

  • 150 g dijonské horřice

  • pepř a sůl

  • vpichovací teploměr

Chimichuri

  • 1 hrst čerstvého koriandru

  • 1 hrst čerstvého oregana

  • 2 hrsti hladkolisté petržele

  • 3 stroužky česneku

  • 2 ks chilli papričky

  • 3 lžíce citronové šťávy

  • Sůl a pepř

  • Olivový olej

Ostatní

  • 750 g hranolek NOWACO do trouby
  • 4 bulky na hamburger

  • čerstvý salát

  • 2 lžíce majonézy

  • 4 lžíce dijonské hořčice

  • 1 paprika