Italské risotto s mořským plody

Italské risotto s mořskými plody

Na olivovém oleji si zlehka opečeme nasekanou šalotku a česnek. Přidáme propláchnutou rýži. Ve chvíli, kdy nám šalotka začne lehce zlátnout, zalijeme vínem a necháme vyvařit. Poté osolíme a přilijeme vývar. Přiklopíme a necháme na mírném plameni vařit do změknutí. Po uvaření vmícháme máslo a parmazán. Na pánvi si opečeme mořský koktejl Nowaco. Zakápneme citronovou šťávou. Dle chuti osolíme a smícháme s rýží.

Suroviny:

4 porce, 40 minut

  • 400 g rýže arborio

  • 100 g šalotky

  • 1 česnek

  • 80 g parmazánu

  • 60 g másla

  • 200 ml bílého vína

  • 400 ml zeleninového vývaru

  • olivový olej

  • 2 balení mořského koktejlu Nowaco