Karbanátky z filetů z Aljašky s kari omáčkou a rýží
Karbanátky z filetů z Aljašské tresky s kari omáčkou a rýží
Rýži uvaříme dle návodu. Filety z Aljašky rozmixujeme. Přidáme vejce, sůl, pepř a chilli. Zahustíme strouhankou a tvoříme placičky. Ty opékáme na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova. Cuketu, papriky, cibuli a žampiony nakrájíme na větší kousky. Osolíme, opepříme a zakápneme olivovým olejem. Nakonec si připravíme kari omáčku. Na suché pánvi opečeme zeleninu, přidáme kari pastu, zázvor a zalijeme kokosovým mlékem. Dle chuti osolíme a opepříme. Podáváme s rýží a rybími karbanátky.
Suroviny:
4 porce, 60 minut
-
400 g filetů z Aljašky Nowaco
-
2 vejce
-
olej
-
chilli
-
pepř
-
sůl
-
2 hrsti strouhanky
-
200 g rýže
-
1 cuketa
-
1 červená cibule
-
žampiony
-
žlutá a červená paprika
-
olivový olej
Na omáčku:
-
250 ml kokosového mléka
-
zázvor
-
sůl
-
pepř
-
0,5 lžíce kari pasty