Losos gorbuša s přílohovou zeleninou a omáčkou beurre blanc
Karbanátky z filetů z Aljašské tresky s kari omáčkou a rýží
Lososa osolíme a opečeme na másle z obou stran pár minut. První opékáme kůží dolů. Přílohovou zeleninovou směs Nowaco uvaříme v osolené vodě. Po uvaření smícháme s trochou másla a dochutíme solí a pepřem. Najemno nasekanou šalotku zalijeme citronovou šťávou, vínem a vývarem. Opepříme a necháme trochu vyvařit. Přidáme postupně máslo a vždy rychle zamícháme. Ihned podáváme s lososem a zeleninou.
Suroviny:
2 porce, 30 minut
-
1 balení Lososa gorbuša Nowaco s kůží
-
1 balení mražené přílohové zeleninové směsi Nowaco
-
máslo
-
sůl
-
pepř
Na omáčku:
-
250 ml bílého vína
-
325 ml vývaru (ideálně rybího)
-
šťáva z půlky citronu
-
5 šalotek
-
pepř
-
225 g studeného másla