Losos gorbuša s přílohovou zeleninou a omáčkou beurre blanc

Karbanátky z filetů z Aljašské tresky s kari omáčkou a rýží

Lososa osolíme a opečeme na másle z obou stran pár minut. První opékáme kůží dolů. Přílohovou zeleninovou směs Nowaco uvaříme v osolené vodě. Po uvaření smícháme s trochou másla a dochutíme solí a pepřem. Najemno nasekanou šalotku zalijeme citronovou šťávou, vínem a vývarem. Opepříme a necháme trochu vyvařit. Přidáme postupně máslo a vždy rychle zamícháme. Ihned podáváme s lososem a zeleninou.

Suroviny:

2 porce, 30 minut

  • 1 balení Lososa gorbuša Nowaco s kůží

  • 1 balení mražené přílohové zeleninové směsi Nowaco

  • máslo

  • sůl

  • pepř

    Na omáčku:

  • 250 ml bílého vína

  • 325 ml vývaru (ideálně rybího)

  • šťáva z půlky citronu

  • 5 šalotek

  • pepř

  • 225 g studeného másla