Mahi mahi na česneku a citronu s kuskusem

Mahi mahi na česneku a citronu s kuskusem

Kuskus uvaříme dle návodu. Jeden stroužek česneku nakrájíme na tenké plátky a orestujeme ho na malém množství olivového oleje a cca 20 g másla. Restujeme, dokud česnek nebude mít lehce zlatou barvu. V tu chvíli přidáme špenát a restujeme do změknutí. Osolíme a opepříme dle chuti. Smícháme s kuskusem. Na pánvi orestujeme filety Mahi Mahi Nowaco cca 4 minuty z každé strany, osolíme, opepříme a přidáme tymián.

Zbytek česneku nakrájíme na tenké plátky a začneme ho restovat na malém množství oleje a 20 g másla. Přidáme citron nakrájený na tenké čtvrtiny a necháme ho na pánvi s česnekem další 2 minuty. Přidáme víno, přivedeme k varu a chvíli povaříme a vypneme. Zašleháme zbytek másla. Osolíme a opepříme. Popřípadě přidáme trochu citronové šťávy. Petrželku nasekáme najemno a smícháme s žervé. Filety Mahi Mahi Nowaco servírujeme s kuskusem přelité omáčkou a žervé.

Suroviny:

2 porce, 30 minut

  • 4 filety Mahi Mahi Nowaco

  • 200 g kuskusu

  • 3 stroužky česneku

  • 2 citrony

  • 250 g špenátu

  • 120 g másla

  • 120 ml bílého vína

  • 100 g žervé

  • pár snítek tymiánu

  • 6 lístků petržele

  • sůl

  • pepř

  • olivový olej