Mahi mahi na česneku a citronu s kuskusem
Mahi mahi na česneku a citronu s kuskusem
Kuskus uvaříme dle návodu. Jeden stroužek česneku nakrájíme na tenké plátky a orestujeme ho na malém množství olivového oleje a cca 20 g másla. Restujeme, dokud česnek nebude mít lehce zlatou barvu. V tu chvíli přidáme špenát a restujeme do změknutí. Osolíme a opepříme dle chuti. Smícháme s kuskusem. Na pánvi orestujeme filety Mahi Mahi Nowaco cca 4 minuty z každé strany, osolíme, opepříme a přidáme tymián.
Zbytek česneku nakrájíme na tenké plátky a začneme ho restovat na malém množství oleje a 20 g másla. Přidáme citron nakrájený na tenké čtvrtiny a necháme ho na pánvi s česnekem další 2 minuty. Přidáme víno, přivedeme k varu a chvíli povaříme a vypneme. Zašleháme zbytek másla. Osolíme a opepříme. Popřípadě přidáme trochu citronové šťávy. Petrželku nasekáme najemno a smícháme s žervé. Filety Mahi Mahi Nowaco servírujeme s kuskusem přelité omáčkou a žervé.
Suroviny:
2 porce, 30 minut
-
4 filety Mahi Mahi Nowaco
-
200 g kuskusu
-
3 stroužky česneku
-
2 citrony
-
250 g špenátu
-
120 g másla
-
120 ml bílého vína
-
100 g žervé
-
pár snítek tymiánu
-
6 lístků petržele
-
sůl
-
pepř
-
olivový olej