Makrela na gril s jablečným salátem a rybízem

Makrela na gril s jablečným salátem a rybízem

Jablka, řapíkatý celer a celer nakrájíme na menší kostičky. V misce smícháme majonézu, dijonskou hořčici, řecký jogurt nebo zakysanou smetanu, med, citronovou šťávu a špetku soli. Dresink smícháme s nakrájenou zeleninou. Na grilu či pánvi s olivovým olejem osmažíme makrely na gril Nowaco cca 4 minuty z každé strany, dochutíme solí a pepřem. Servírujeme se salátem, marmeládou, ozdobené čerstvým rybízem.

Suroviny:

2 porce, 30 minut

  • 2 makrely na gril Nowaco

  • 3 jablka (Granny Smith)

  • 2 stonky řapíkatého celeru

  • 1 bulva celeru

  • 3 lžíce majonézy

  • 1 lžíce dijonské hořčice

  • 1 lžička řeckého jogurtu nebo zakysané smetany

  • 1 lžíce medu

  • čerstvý rybíz na ozdobu

  • 1 lžíce rybízové marmelády

  • šťáva z půlky citronu

  • 1 lžíce olivového oleje

  • sůl, pepř