Makrela na grilu s bylinkami a salátem z grilovaného lilku, rajčat a oliv
Makrela na grilu s bylinkami a salátem z grilovaného lilku, rajčat a oliv
Lilek nakrájíme na plátky. Zlehka osolíme a necháme ho vykapat. Makrelu osolíme, opepříme, naplníme bylinkami a plátky citronu. Necháme odpočinout. Mezitím si na grilu opečeme lilek z obou stran. Dáme do mísy a přiklopíme, aby ještě došel. Začneme grilovat makrely potřené olivovým olejem. Do mísy k lilku přidáme nakrájená rajčata, olivy, sůl, pepř, pár kapek citronu a natrhané lístky bazalky. Dochutíme solí a pepřem. Makrelu podáváme se salátem a měsíčkem citronu.

Suroviny:
2 porce, 30 minut
-
1 balení makrely Nowaco
-
2 citrony
-
snítka tymiánu, rozmarýnu a kopru
-
3 lžíce olivového oleje
-
sůl, pepř
-
1 lilek
-
250 g cherry rajčat
-
snítka bazalky
-
černé olivy
