Makrela na grilu s bylinkami a salátem z grilovaného lilku, rajčat a oliv

Makrela na grilu s bylinkami a salátem z grilovaného lilku, rajčat a oliv

Lilek nakrájíme na plátky. Zlehka osolíme a necháme ho vykapat. Makrelu osolíme, opepříme, naplníme bylinkami a plátky citronu. Necháme odpočinout. Mezitím si na grilu opečeme lilek z obou stran. Dáme do mísy a přiklopíme, aby ještě došel. Začneme grilovat makrely potřené olivovým olejem. Do mísy k lilku přidáme nakrájená rajčata, olivy, sůl, pepř, pár kapek citronu a natrhané lístky bazalky. Dochutíme solí a pepřem. Makrelu podáváme se salátem a měsíčkem citronu.

Suroviny:

2 porce, 30 minut

  • 1 balení makrely Nowaco

  • 2 citrony

  • snítka tymiánu, rozmarýnu a kopru

  • 3 lžíce olivového oleje

  • sůl, pepř

  • 1 lilek

  • 250 g cherry rajčat

  • snítka bazalky

  • černé olivy