Makrela plněná bylinkami s kari bramborami

Makrela na gril s červenou řepou a fenyklem

Cibuli nakrájíme nadrobno. Brambory opláchneme a společně s cibulí opečeme na olivovém oleji cca 5 minut. Osolíme, přidáme špenát, kari a promícháme. Vnitřek makrely lehce osolíme a vložíme petržel s koprem. Do kůže uděláme tři zářezy, osolíme, opepříme a potřeme jogurtem. Brambory se špenátem vložíme do pekáčku a pečeme v předehřáté troubě na 200 °C 15 minut. Poté na brambory položíme makrelu a pečeme dalších 15 minut.

Suroviny:

4 porce, 50 minut

  • 4 ks makrely na gril Nowaco

  • 200 g bílého jogurtu

  • 2 lžíce kari

  • 2 lžíce olivového oleje

  • 1 cibule

  • 400 g čerstvého špenátu

  • sůl

  • 800 g brambor grenaille

  • pepř

  • petržel

  • kopr