Makrela s cizrnou, rajčaty a jogurtem

Makrela na gril s jablečným salátem a rybízem

Makrelu na gril Nowaco na obou stranách několikrát nařízněme ostrým nožem. Smícháme půlku lžíce garam masaly, lžičku soli, lžíci oleje a potřeme makrelu z obou stran. Plátky citronu rozložíme na plech vyložený pečicím papírem a navrch položíme rybu. Necháme cca 10 minut marinovat. Mezitím nakrájíme na tenké plátky cibuli, česnek a chilli. Na pánvi rozehřejme zbývající olej a opékáme cibuli, česnek, chilli, zázvor a kmín. Po chvíli vmícháme rajčata. Do omáčky vmícháme cizrnu a 5 minut podusíme. Vmícháme tamarindovou pastu a zbylou garam masalu. Makrelu na gril Nowaco pečeme v předehřáté troubě při 220 °C cca 20 minut. Rybu podáváme s omáčkou, jogurtem a koriandrem.

Suroviny:

2 porce, 40 minut

  • 2 makrely na gril Nowaco

  • 1 lžíce garam masaly

  • 2 lžíce rostlinného oleje

  • 1 citron

  • 1 malá cibule

  • 2 stroužky česneku

  • 2 lžičky strouhaného zázvoru

  • 1 lžička římského kmínu

  • 1 chilli paprička

  • 400 g drcených rajčat v plechovce

  • 400 g konzervované cizrny

  • 1 lžíce tamarindové pasty

  • 3 lžíce bílého jogurtu

  • hrst koriandru