Mořská štika s pyré z černé čočky, čekankou a bylinkovým dresingem
Mořská štika s pyré z černé čočky, čekankou a bylinkovým dresingem
Čočku beluga zalijeme vodou. Osolíme a uvaříme doměkka. Olivový olej, 40 g másla a uvařenou čočku rozmixujeme dohladka. Pažitku a petržel nakrájíme najemno a smícháme se zakysanou smetanou. Přidáme citronovou šťávu, osolíme a opepříme dle chuti. Filety z mořské štiky Nowaco orestujeme kůží dolů cca 2–3 minuty. Otočíme, přidáme zbytek másla a chvíli restujeme. Čekanku nakrájíme na čtvrtky a na druhé pánvi opečeme ze všech stran. Lehce osolíme. Filety z mořské štiky podáváme s orestovanou čekankou, čočkovým pyré a bylinkovým dresingem.

Suroviny:
2 porce, 25 minut
-
300 g černé čočky beluga
-
900 g vody
-
50 g olivového oleje
-
80 g másla
-
1 balení filet z mořské štiky Nowaco
-
sůl
-
pepř
-
1 zakysaná smetana
-
pažitka
-
1 citron
-
hladkolistá petržel
