Mořská štika s pyré z černé čočky, čekankou a bylinkovým dresingem

Mořská štika s pyré z černé čočky, čekankou a bylinkovým dresingem

Čočku beluga zalijeme vodou. Osolíme a uvaříme doměkka. Olivový olej, 40 g másla a uvařenou čočku rozmixujeme dohladka. Pažitku a petržel nakrájíme najemno a smícháme se zakysanou smetanou. Přidáme citronovou šťávu, osolíme a opepříme dle chuti. Filety z mořské štiky Nowaco orestujeme kůží dolů cca 2–3 minuty. Otočíme, přidáme zbytek másla a chvíli restujeme. Čekanku nakrájíme na čtvrtky a na druhé pánvi opečeme ze všech stran. Lehce osolíme. Filety z mořské štiky podáváme s orestovanou čekankou, čočkovým pyré a bylinkovým dresingem.

Suroviny:

2 porce, 25 minut

  • 300 g černé čočky beluga

  • 900 g vody

  • 50 g olivového oleje

  • 80 g másla

  • 1 balení filet z mořské štiky Nowaco

  • sůl

  • pepř

  • 1 zakysaná smetana

  • pažitka

  • 1 citron

  • hladkolistá petržel