Okouník s hlívou ustřičnou, mandlemi a salátem little gem

Okouník s hlívou ustřičnou, mandlemi a salátem little gem

Saláty umyjeme a rozkrájíme. Větší listy necháme na omáčku a malé listy necháme na ozdobu. V rendlíku přivedeme k varu mléko, máslo a sůl. Do vařícího mléka přidáme velké listy z little gemu a vaříme, dokud nezměknou. Poté vše rozmixujeme. Přecedíme a necháme omáčku stranou. Natrháme hlívu ústřičnou na menší kusy a orestujeme na 80g másla spolu s mandlemi. Ve stejný čas na druhou pánev dáme olivový olej a orestujeme na středním ohni okouníka. Cca 3 minuty z každé strany. Osolíme a opepříme dle chutí. Na konec přidáme zbytek másla. Okouníka Nowaco podáváme s houbami, mandlemi a salátem přelité omáčkou.

Suroviny:

2 porce, 30 minut

  • 1 balení Okouníka Nowaco

  • 2 saláty little gem

  • 250 ml mléka

  • 100 g másla

  • 20 g olivového oleje

  • 60 g mandlí

  • 300 g hlívy ústřičné

  • sůl

  • pepř