Okouník s hlívou ustřičnou, mandlemi a salátem little gem
Okouník s hlívou ustřičnou, mandlemi a salátem little gem
Saláty umyjeme a rozkrájíme. Větší listy necháme na omáčku a malé listy necháme na ozdobu. V rendlíku přivedeme k varu mléko, máslo a sůl. Do vařícího mléka přidáme velké listy z little gemu a vaříme, dokud nezměknou. Poté vše rozmixujeme. Přecedíme a necháme omáčku stranou. Natrháme hlívu ústřičnou na menší kusy a orestujeme na 80g másla spolu s mandlemi. Ve stejný čas na druhou pánev dáme olivový olej a orestujeme na středním ohni okouníka. Cca 3 minuty z každé strany. Osolíme a opepříme dle chutí. Na konec přidáme zbytek másla. Okouníka Nowaco podáváme s houbami, mandlemi a salátem přelité omáčkou.

Suroviny:
2 porce, 30 minut
-
1 balení Okouníka Nowaco
-
2 saláty little gem
-
250 ml mléka
-
100 g másla
-
20 g olivového oleje
-
60 g mandlí
-
300 g hlívy ústřičné
-
sůl
-
pepř
