Okouník s pečenými bramborami a holandskou omáčkou
Okouník s pečenými bramborami a holandskou omáčkou
Brambory uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Žloutky rozmícháme s citronovou šťávou. Máslo rozpustíme a za stálého šlehání pomalu přidáme do žloutků, až nám vznikne krémová omáčka. Uvařené brambory nakrájíme na půlky a orestujeme na jedné lžíci másla a lžíci oleje. Na druhé pánvi opečeme na oleji okouníka kůží dolů. Poté rybu otočíme, přidáme lžíci másla a tymián. Osolíme, opepříme a poléváme máslem. Orestované brambory servírujeme s rybou a holandskou omáčkou.
Suroviny:
2 porce, 40 minut
-
1 balení filet Okouníka Nowaco
-
300 g grenaille brambor
-
300 g másla na omáčku + 2 lžíce na brambory a rybu
-
4 žloutky
-
šťáva ze dvou citronů
-
sůl, pepř
-
tymián
-
olej