Okouník s pečenými bramborami a holandskou omáčkou

Okouník s pečenými bramborami a holandskou omáčkou

Brambory uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Žloutky rozmícháme s citronovou šťávou. Máslo rozpustíme a za stálého šlehání pomalu přidáme do žloutků, až nám vznikne krémová omáčka. Uvařené brambory nakrájíme na půlky a orestujeme na jedné lžíci másla a lžíci oleje. Na druhé pánvi opečeme na oleji okouníka kůží dolů. Poté rybu otočíme, přidáme lžíci másla a tymián. Osolíme, opepříme a poléváme máslem. Orestované brambory servírujeme s rybou a holandskou omáčkou.

Suroviny:

2 porce, 40 minut

  • 1 balení filet Okouníka Nowaco

  • 300 g grenaille brambor

  • 300 g másla na omáčku + 2 lžíce na brambory a rybu

  • 4 žloutky

  • šťáva ze dvou citronů

  • sůl, pepř

  • tymián

  • olej