Pstruh pečený s bylinkovým pestem a cherry rajčátky
Pstruh pečený s bylinkovým pestem, fenyklem, olivami, květákem veronica a cherry rajčátky
Pesto smícháme s máslem. Pstruha Nowaco opláchneme, osušíme, kůži nařízneme na třech místech a naplníme pestovou směsí. Pstruha osolíme i zevnitř. Citron nakrájíme na tenké plátky a vložíme dovnitř pstruha. Fenykl nakrájíme na plátky a vaříme 5-7 minut. Rajčátka a květák nakrájíme na menší kusy a cibule na kolečka.
Na plech vyložený pečícím papírem vyskládáme fenykl, položíme pstruha a rozložíme zbytek zeleniny. Osolíme, pokapeme olivovým olejem a pečeme při 200 °C cca 20 minut. Po upečení ozdobíme koriandrem a bazalkou

Suroviny:
4 porce, 30 minut
-
450 g pstruha Nowaco
-
2 ks fenyklu
-
1-2 lžíce bazalkového pesta
-
50 g másla
-
černé olivy
-
čerstvá bazalka
-
olivový olej
-
červená cibule
-
cherry rajčátka
-
sůl
-
květák Veronica
-
2 citrony
-
čerstvý koriandr
