Pstruh pečený s bylinkovým pestem a cherry rajčátky

Pstruh pečený s bylinkovým pestem, fenyklem, olivami, květákem veronica a cherry rajčátky

Pesto smícháme s máslem. Pstruha Nowaco opláchneme, osušíme, kůži nařízneme na třech místech a naplníme pestovou směsí. Pstruha osolíme i zevnitř. Citron nakrájíme na tenké plátky a vložíme dovnitř pstruha. Fenykl nakrájíme na plátky a vaříme 5-7 minut. Rajčátka a květák nakrájíme na menší kusy a cibule na kolečka.

Na plech vyložený pečícím papírem vyskládáme fenykl, položíme pstruha a rozložíme zbytek zeleniny. Osolíme, pokapeme olivovým olejem a pečeme při 200 °C cca 20 minut. Po upečení ozdobíme koriandrem a bazalkou

Suroviny:

4 porce, 30 minut

  • 450 g pstruha Nowaco

  • 2 ks fenyklu

  • 1-2 lžíce bazalkového pesta

  • 50 g másla

  • černé olivy

  • čerstvá bazalka

  • olivový olej

  • červená cibule

  • cherry rajčátka

  • sůl

  • květák Veronica

  • 2 citrony

  • čerstvý koriandr