Pstruh s omáčkou ze zakysané smetany s bylinkami a pečenými bramborami
Pstruh s omáčkou ze zakysané smetany s bylinkami a pečenými bramborami
Pstruha osolíme ze všech stran. Bylinky nakrájíme nadrobno. Dovnitř pstruha vložíme kousky másla a hrstku bylinek (zbytek bylinek si necháme do omáčky). Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Smícháme s olivovým olejem, opepříme a osolíme. Pstruhy vložíme do pekáče a pokapeme citronovou šťávou. Okolo rozprostřeme brambory. Přiklopíme a pečeme v předehřáté troubě při 180 °C cca 25 minut.
Poté odklopíme a pečeme dalších 5 minut. Mezitím si připravíme bylinkovou omáčku. Zakysanou smetanu smícháme s bylinkami, solí a pepřem. Necháme chvíli projít varem. Hotovou omáčku podáváme s pečený pstruhem a bramborami.

Suroviny:
2 porce, 45 minut
-
2 pstruzi Nowaco (450 g)
-
4 lžíce másla
-
0,5 svazku kopru
-
0,5 svazku petržele
-
0,5 svazku libečku
-
sůl, pepř
-
400 g 15% zakysané smetany
-
olivový olej
-
1 citron
-
300 g brambor
