Pstruh s omáčkou ze zakysané smetany s bylinkami a pečenými bramborami

Pstruh s omáčkou ze zakysané smetany s bylinkami a pečenými bramborami

Pstruha osolíme ze všech stran. Bylinky nakrájíme nadrobno. Dovnitř pstruha vložíme kousky másla a hrstku bylinek (zbytek bylinek si necháme do omáčky). Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Smícháme s olivovým olejem, opepříme a osolíme. Pstruhy vložíme do pekáče a pokapeme citronovou šťávou. Okolo rozprostřeme brambory. Přiklopíme a pečeme v předehřáté troubě při 180 °C cca 25 minut.

Poté odklopíme a pečeme dalších 5 minut. Mezitím si připravíme bylinkovou omáčku. Zakysanou smetanu smícháme s bylinkami, solí a pepřem. Necháme chvíli projít varem. Hotovou omáčku podáváme s pečený pstruhem a bramborami.

Suroviny:

2 porce, 45 minut

  • 2 pstruzi Nowaco (450 g)

  • 4 lžíce másla

  • 0,5 svazku kopru

  • 0,5 svazku petržele

  • 0,5 svazku libečku

  • sůl, pepř

  • 400 g 15% zakysané smetany

  • olivový olej

  • 1 citron

  • 300 g brambor