Jednoduché a originální recepty

Oblíbené recepty

Losos gorbuša se špagetami a krevetami

Filety z lososa necháme rozmrazit při pokojové teplotě a osušíme papírovou utěrkou. Troubu předehřejeme na 190° C, horkovzdušnou na 170° C. Ve velkém hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a vsypeme do ní špagety. Promícháme a vaříme podle návodu na obalu. V malém kastrůlku povaříme krevety cca 4 minuty. Mraženou brokolici povaříme 2 minuty, aby zkřehla, a přesto si zachovala svěží barvu.

Candát na zahradnický způsob

Filety candáta necháme rozmrazit při pokojové teplotě, poté osušíme papírovou utěrkou, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Opečeme z obou stran na polovině másla. Na druhé polovině másla necháme zesklovatět cibulku, přidáme plechovku rajčat a nasekanou petrželku. Vše dochutíme a smícháme s uvařenou rýží.

Halibut po italsku

Troubu předehřejeme na 180° C, horkovzdušnou na 160° C. Porce halibuta osolíme a opepříme. Na pánvi rozehřejeme olej a rybu krátce (cca 2-3 minuty) opečeme. Poté vložíme do pekáčku spolu s rozpůlenými cherry rajčátky a cuketou nakrájenou na kolečka. Posypeme olivami, lehce osolíme a opepříme, vložíme do trouby a pečeme cca 12-15 minut, až bude ryba křehká. Servírujeme ozdobené rozmarýnem a doporučujeme zakáp

Makrela pečená v tyrolském špeku

Makrelu rozmrazíme, opláchneme, osušíme a nakrájíme na cca 6 cm špalíčky, osolíme, opepříme, dovnitř vložíme 1/8 oloupaného citronu, obalíme plátkem tyrolského špeku (nebo slaniny), vložíme do zapékací misky vymazané máslem s plátky krájených vařených brambor, které osolíme a opepříme.

Závitky ze pstruha plněné žampiony

Filety ze pstruha necháme rozmrazit při pokojové teplotě a osušíme papírovou utěrkou. Osolíme, opepříme. Na másle osmahneme cibulku, přidáme část žampionů pokrájených nadrobno a dochutíme petrželkou. Z fi letů pstruha vytvoříme závitek, který naplníme žampionovou směsí. Spojíme špejlí, vložíme do pekáčku a pečeme na másle v troubě předehřáté na 160° C cca 20-30 minut.

Pečená treska na česneku s tymiánem

Tresku rozmrazíme při pokojové teplotě a osušíme papírovou utěrkou. Troubu předehřejeme na 200°C. Tresku položíme do zapékací mísy, osolíme a jemně opepříme. Poklademe měsíčky citronu, neoloupanými stroužky česneku a posypeme tymiánem. Pečeme cca 25 minut. Před podáváním lehce pokapeme citronovou šťávou smíchanou s olivovým olejem.