Smažená Gouda Nowaco na salátu z pečené zeleniny s bylinkovým dipem

35min

Příprava pokrmu

Zeleninu nakrájíme na větší kusy, smícháme s olivovým olejem, solí, pepřem a tymiánem. Pečeme v troubě na 200 °C asi 20 minut, dokud nebude měkká a na okrajích křupavá. Smažený sýr Gouda Nowaco připravíme podle návodu (trouba nebo horkovzduch). Na dip smícháme jogurt s nasekanou petrželí a pažitkou, přidáme šťávu z citronu a špetku soli. Na talíř rozetřeme  dip, na něj rozložíme pečenou zeleninu a navrch položíme sýr. Ozdobíme čerstvým polníčkem nebo hrachovými výhonky a dochuť pepřem.

suroviny

  • Porce: 2
  • Suroviny:
  • 2 balení smažené Goudy Nowaco 200 g
  • 1 mrkev oranžová
  • 1 mrkev fialová
  • 1 menší cuketa zelená
  • 1 červená paprika
  • 1 fialová cibule
  • 1 menší bílá cibule
  • 2 snítky čerstvého tymiánu (nebo ½ lžičky sušeného)
  • 150 g bílého řeckého jogurtu
  • 2 lžíce nasekané petržele
  • 2 lžíce nasekané pažitky
  • ½ citronu (šťáva)
  • Sůl podle chuti
  • Čerstvě mletý pepř
  • 2 lžíce olivového oleje
  • Hrst polníčku nebo hrachových výhonků na ozdobu
  • 1–2 lžíce másla ghí nebo rostlinného oleje na smažení

Produkty použité v tomto receptu

Obalovaný sýr gouda premium