Jednoduché a originální recepty

Oblíbené recepty

Kuřecí stehenní nudličky se zeleninou Wok

Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a obalíme ve škrobové moučce. Na rozpálenou pánev dáme olej a kuřecí maso. Krátce zprudka opečeme, přidáme zeleninu wok classic, zázvor, chilli papričku a restujeme. Zalijeme rybí a sojovou omáčkou, necháme provařit a podáváme.

Letní hrášková polévka

Do hrnce vložíme hrášek a zalijeme zeleninovým vývarem. Krátce povaříme, až bude hrášek měkký. Necháme mírně vychladnout, přelijeme do mixéru, přidáme lístky máty a rozmixujeme. Pro zjemnění polévky přidáme 4 lžíce smetany.

Špenátová polévka

Cibuli nadrobno nakrájíme a na másle v hrnci necháme zesklovatět. Přidáme na plátky nakrájený česnek a rychle osmahneme. Zalijeme zeleninovým vývarem, vložíme na kostky nakrájenou bramboru a vaříme cca 10 minut. Poté přidáme listový špenát a necháme cca 5 minut vařit, aby byly brambory měkké.

Krémová mrkvová polévka

Brambory oloupeme, nakrájíme na malé kostičky a povaříme v osolené vodě cca 10 minut. Přidáme mini mrkev a vaříme dalších 5 minut. Necháme mírně vychladit, rozmixujeme, přidáme smetanu a promícháme. Poté prohřejeme, okořeníme a zjemníme kouskem másla.

Losos v listovém těstě

Filety z lososa osolíme, posypeme koprem a pokapeme citronovou šťávou. Špenát asi 3 min podusíme na lžíci bylinkového másla, osolíme a necháme vychladnout. Listové těsto rozválíme na pomoučněném válu asi na sílu mince, nožem z něj vyřízneme obdélník, který bude asi o 4 cm větší, než je velikost fi letu. Druhou část těsta rozválíme na plát ještě o trochu větší. Menší plát těsta položíme na plech potřený máslem a rozloží- me na něj polovinu špenátu tak, aby odpoví- dal velikosti lososa.

Aljašská treska s pikantní karotkou

Filety aljašské tresky necháme rozmrazit při pokojové teplotě a osušíme papírovou utěrkou. Smícháme česnek, sůl, nadrobno nakrájenou chilli papričku a směsí potřeme ryby. Filety rozložíme do malého pekáčku těsně vedle sebe, zalijeme olejem a necháme marinovat. Troubu předehřejeme na 180° C a ryby v ní pečeme cca 20 min.