Pečená mořská štika s mandlemi a citronem

kategorie:

30min

Příprava pokrmu

Filety z mořské štiky Nowaco nechám povolit v lednici. Poté začnu předehřívat troubu na 200 °C (horní a spodní ohřev). Filety dám do zapékací misky, osolím, pokladu plátky másla, posypu mandlemi a položím na něj osminky citronu. Dám péct do trouby na 15 minut. Mezitím připravím salát.

Bulgur nasypu do sítka a propláchnu pod tekoucí vodou. Vsypu ho do většího hrnce. Brokolici pokrájím na růžičky a přidám k bulguru. Lehce osolím a zaliju vroucí vodou. Přiklopím poklicí a vařím na ¾ výkonu sporáku 6 minut. Mezitím si připravím dresink tak, že všechny suroviny důkladně smíchám. Také si opeču mandlové plátky nasucho na pánvi. K uvařenému bulguru vsypu hrášek a cizrnu. Pokud mám cizrnu z konzervy, tak ji důkladně propláchnu. Dále už nevařím, jen vše promíchám, aby se hrášek a cizrna prohřály. Salát rozdělím na talíře a posypu ho praženými mandlemi. Před podáváním můžu také promíchat s dresinkem, ale já jej radši servíruju zvlášť, aby si každý nabral dresinku podle chuti.

suroviny

  • Na 3 porce:
  • 350 g filet z mořské štiky (100–120 g na porci) Nowaco
  • sůl
  • 20 g másla
  • 40 g plátkových mandlí
  • 1 citron
  • Bulgurový salát
  • 200 g bulguru (váha v suchém stavu)
  • sůl
  • 400 ml vroucí vody nebo zeleninového vývaru
  • 70 g plátkových mandlí
  • 1 brokolice
  • 150 g mraženého hrášku
  • 250 g uvařené cizrny (120 g v suchém stavu) nebo 1 plechová konzervované cizrny
  • Citronový dresink
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce javorového sirupu
  • 4 lžíce citronové šťávy
  • sůl

Produkty použité v tomto receptu

Filety z mořské štiky Premium 350 g