Filety z mořské štiky Nowaco nechám povolit v lednici. Poté začnu předehřívat troubu na 200 °C (horní a spodní ohřev). Filety dám do zapékací misky, osolím, pokladu plátky másla, posypu mandlemi a položím na něj osminky citronu. Dám péct do trouby na 15 minut. Mezitím připravím salát.
Bulgur nasypu do sítka a propláchnu pod tekoucí vodou. Vsypu ho do většího hrnce. Brokolici pokrájím na růžičky a přidám k bulguru. Lehce osolím a zaliju vroucí vodou. Přiklopím poklicí a vařím na ¾ výkonu sporáku 6 minut. Mezitím si připravím dresink tak, že všechny suroviny důkladně smíchám. Také si opeču mandlové plátky nasucho na pánvi. K uvařenému bulguru vsypu hrášek a cizrnu. Pokud mám cizrnu z konzervy, tak ji důkladně propláchnu. Dále už nevařím, jen vše promíchám, aby se hrášek a cizrna prohřály. Salát rozdělím na talíře a posypu ho praženými mandlemi. Před podáváním můžu také promíchat s dresinkem, ale já jej radši servíruju zvlášť, aby si každý nabral dresinku podle chuti.
Bidfood Czech Republic s.r.o.
V Růžovém údolí 553
Kralupy nad Vltavou 278 01
IČ: 28234642
DIČ: CZ28234642