Losos Gorbuša 500g

Ryby a mořské speciality > Filety

Losos Gorbuša 500g MSC

Popis produktu

Výborně se hodí na grilování, pečení i smažení nebo asijskou kuchyni. Maso z lososa upravujte velmi krátce, aby nebylo vysušené. Vhodné vaření na páře, ve vakuu, pečení při nízkých teplotách, grilování. Nedoporučuje se péct při vysokých teplotách. Pyšní se certifikátem MSC zaručujícím udržitelný způsob lovu.

Parametry produktu

Hmotnost:
500 g

Skladovací teplota:
-18 °C

Losos gorbuša se špagetami a krevetami

Losos gorbuša se špagetami a krevetami

Filety z lososa necháme rozmrazit při pokojové teplotě a osušíme papírovou utěrkou. Troubu předehřejeme na 190° C, horkovzdušnou na 170° C.

Ve velkém hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a vsypeme do ní špagety. Promícháme a vaříme podle návodu na obalu. V malém kastrůlku povaříme krevety cca 4 minuty. Mraženou brokolici povaříme 2 minuty, aby zkřehla, a přesto si zachovala svěží barvu.

Příprava bešamelu: Rozpustíme máslo a přidáme mouku. Jakmile se máslo s moukou spojí, přidáváme za stálého míchání mléko, dokud omáčka nezhoustne. Hotový bešamel smícháme s mascarpone nebo smetanou, přidáme těstoviny, krevety, osolíme a opepříme. Na dno pekáče vložíme osolené a opepřené fi lety z lososa a pečeme cca 20 minut.

Upečeného lososa servírujeme se smetanovými špagetami a brokolicí.

Suroviny:

  • 500 g Lososa gorbuši Nowaco MSC

  • 350 g Brokolice Nowaco 150 g Krevet vyloupaných, předvařených Nowaco

  • 250 g špaget nebo pappardelle

  • 20 g másla

  • 20 g hladké mouky

  • 600 ml mléka

  • 100 g smetany ke šlehání nebo mascapone 50 g sýra cheddar

  • sůl

  • pepř