Losos Gorbuša MSC 500g
Ryby a mořské speciality > Filety

Losos Gorbuša 500g MSC
Popis produktu
Výborně se hodí na grilování, pečení i smažení nebo asijskou kuchyni. Maso z lososa upravujte velmi krátce, aby nebylo vysušené. Vhodné vaření na páře, ve vakuu, pečení při nízkých teplotách, grilování. Nedoporučuje se péct při vysokých teplotách. Pyšní se certifikátem MSC zaručujícím udržitelný způsob lovu.
Co je MSC - Marine Stewardship Council (Námořní dozorčí rada) je nezisková organizace, která si klade za cíl zavádět principy trvale udržitelného rybolovu a využívání plodů moře. Normy se netýkají pouze množství a druhů vylovených ryb, ale i způsobu a oblastí lovu, zpracování a označení výrobku. MSC tedy pokrývá celý řetězec – od vylovené ryby, přes zpracování, až po obal, ve kterém jsou dary moře prodávány.
Firma Bidfood byla prvním držitelem tohoto prestižního certifikátu v České republice.
Parametry produktu

Hmotnost:
500 g

Skladovací teplota:
-18 °C
Losos gorbuša se špagetami a krevetami
Losos gorbuša se špagetami a krevetami
Filety z lososa necháme rozmrazit při pokojové teplotě a osušíme papírovou utěrkou. Troubu předehřejeme na 190° C, horkovzdušnou na 170° C.
Ve velkém hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a vsypeme do ní špagety. Promícháme a vaříme podle návodu na obalu. V malém kastrůlku povaříme krevety cca 4 minuty. Mraženou brokolici povaříme 2 minuty, aby zkřehla, a přesto si zachovala svěží barvu.
Příprava bešamelu: Rozpustíme máslo a přidáme mouku. Jakmile se máslo s moukou spojí, přidáváme za stálého míchání mléko, dokud omáčka nezhoustne. Hotový bešamel smícháme s mascarpone nebo smetanou, přidáme těstoviny, krevety, osolíme a opepříme. Na dno pekáče vložíme osolené a opepřené fi lety z lososa a pečeme cca 20 minut.
Upečeného lososa servírujeme se smetanovými špagetami a brokolicí.
