Surimi tyčinky 250 g

Ryby a mořské speciality > Mořské speciality

Surimi tyčinky 250 g

Surimi je japonský termín, kterým se označuje tradiční pokrm vyrobený z ryb, nejčastěji z masa tresky pestré a štikozubce obecného.
Pro výrobu surimi se rybí maso umele a usuší, aby se zbavilo přebytečné vody. Ze vzniklého produktu se snadno formují různé tvary, např. tyčinky. Dobrou chuť.

Parametry produktu

Hmotnost:
250 g

Skladovací teplota:
-18 °C

Losos gorbuša se špagetami a krevetami

Losos gorbuša se špagetami a krevetami

Filety z lososa necháme rozmrazit při pokojové teplotě a osušíme papírovou utěrkou. Troubu předehřejeme na 190° C, horkovzdušnou na 170° C.

Ve velkém hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a vsypeme do ní špagety. Promícháme a vaříme podle návodu na obalu. V malém kastrůlku povaříme krevety cca 4 minuty. Mraženou brokolici povaříme 2 minuty, aby zkřehla, a přesto si zachovala svěží barvu.

Příprava bešamelu: Rozpustíme máslo a přidáme mouku. Jakmile se máslo s moukou spojí, přidáváme za stálého míchání mléko, dokud omáčka nezhoustne. Hotový bešamel smícháme s mascarpone nebo smetanou, přidáme těstoviny, krevety, osolíme a opepříme. Na dno pekáče vložíme osolené a opepřené fi lety z lososa a pečeme cca 20 minut.

Upečeného lososa servírujeme se smetanovými špagetami a brokolicí.

Suroviny:

  • 500 g Lososa gorbuši Nowaco MSC

  • 350 g Brokolice Nowaco 150 g Krevet vyloupaných, předvařených Nowaco

  • 250 g špaget nebo pappardelle

  • 20 g másla

  • 20 g hladké mouky

  • 600 ml mléka

  • 100 g smetany ke šlehání nebo mascapone 50 g sýra cheddar

  • sůl

  • pepř