Aljašská treska s omáčkou z přepuštěného másla, piniových oříšků a šalotky s bramborami, fazolovými lusky a ředkvičkami

kategorie:

1h0min

Příprava pokrmu

Máslo necháme pomalu rozpouštět do lehce hnědé barvy cca 30–40 minut. Poté přecedíme přes cedník a plátno, nebo kus papíru. Umyté brambory uvaříme v osolené vodě. Piniové oříšky opražíme na suché pánvi. Šalotku nakrájíme na malé kostičky a orestujeme na lžíci přepuštěného másla, dokud nebude mít zlatohnědou barvu. Do šalotky přidáme pinie, sójovou omáčku, citronovou šťávu a zbytek přepuštěného másla. Uvařené brambory rozpůlíme a orestujeme spolu s fazolovými lusky Nowaco na olivovém oleji, osolíme a opepříme. Aljašskou tresku Nowaco orestujeme na olivovém oleji a dochutíme solí a pepřem. Před servírováním do omáčky přidáme citronovou kůru. Brambory a fazolky promícháme s na čtvrtky nakrájenou ředkvičkou a najemno nakrájenou pažitkou a petrželí.

suroviny

  • Na 2 porce:
  • 4 filety z Aljašské tresky Nowaco
  • 2/3 kostky másla
  • hrst piniových oříšků
  • 2 šalotky
  • ½ kg grenaille brambor
  • 2 hrsti fazolových lusků Nowaco
  • 4 ředkvičky
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžíce olivového oleje
  • kůra z jednoho citronu
  • hrst petrželových listů
  • hrst pažitky

Produkty použité v tomto receptu

Treska svíčková 400 g