Burger à la fish and chips

kategorie:

40min

Příprava pokrmu

Z piva, mouky, vajec a jedlé sody vymícháme těstíčko, ve kterém obalíme a následně osmažíme osolené a opepřené filety. Po osmažení necháme okapat olej a ochutíme větším množstvím citronové šťávy.

Rozmražený hrášek vložíme do vyšší nádoby, přidáme sůl, pepř, sušený česnek a citronovou šťávu a rozmačkáme vidličkou nebo tyčovým mixérem.

Housky rozřízneme, opečeme, potřeme majonézou, poklademe salátem, hráškovým pyré, osmaženou rybou a přiklopíme.

suroviny

  • 4 porce, 40 minut
  • 4 Filety z Aljašky Nowaco
  • 4 burger housky
  • 100 g hrášku Nowaco
  • špetka sušeného česneku
  • 1 citron
  • majonéza
  • salát little gem
  • Na těstíčko:
  • 100 ml světlého piva
  • 1 vejce
  • 150 g hladké mouky
  • špetka jedlé sody

Produkty použité v tomto receptu

V tomto receptu jsme nepoužili žádný náš produkt.