Burger à la fish and chips

Burger à la fish and chips

Z piva, mouky, vajec a jedlé sody vymícháme těstíčko, ve kterém obalíme a následně osmažíme osolené a opepřené filety. Po osmažení necháme okapat olej a ochutíme větším množstvím citronové šťávy.

Rozmražený hrášek vložíme do vyšší nádoby, přidáme sůl, pepř, sušený česnek a citronovou šťávu a rozmačkáme vidličkou nebo tyčovým mixérem.

Housky rozřízneme, opečeme, potřeme majonézou, poklademe salátem, hráškovým pyré, osmaženou rybou a přiklopíme.

Suroviny:

4 porce, 40 minut

  • 4 Filety z Aljašky Nowaco

  • 4 burger housky

  • 100 g hrášku Nowaco

  • špetka sušeného česneku

  • 1 citron

  • majonéza

  • salát little gem

    Na těstíčko:

  • 100 ml světlého piva

  • 1 vejce

  • 150 g hladké mouky

  • špetka jedlé sody