Burger à la fish and chips
Burger à la fish and chips
Z piva, mouky, vajec a jedlé sody vymícháme těstíčko, ve kterém obalíme a následně osmažíme osolené a opepřené filety. Po osmažení necháme okapat olej a ochutíme větším množstvím citronové šťávy.
Rozmražený hrášek vložíme do vyšší nádoby, přidáme sůl, pepř, sušený česnek a citronovou šťávu a rozmačkáme vidličkou nebo tyčovým mixérem.
Housky rozřízneme, opečeme, potřeme majonézou, poklademe salátem, hráškovým pyré, osmaženou rybou a přiklopíme.

Suroviny:
4 porce, 40 minut
-
4 Filety z Aljašky Nowaco
-
4 burger housky
-
100 g hrášku Nowaco
-
špetka sušeného česneku
-
1 citron
-
majonéza
-
salát little gem
Na těstíčko:
-
100 ml světlého piva
-
1 vejce
-
150 g hladké mouky
-
špetka jedlé sody
