Dýňové rizoto s filé NOWACO

Dýňové rizoto s filé NOWACO

Dýni očistíme a zbavíme semen. Polovinu dýně rozmixujeme na pyré a druhou polovinu nakrájíme na menší kostičky. Šalotku a česnek nakrájíme nadrobno a restujeme na olivovém oleji společně s nakrájenou dýní. Po chvíli přidáme suchou rýži, zalijeme bílým vínem, osolíme a opepříme. Po odpaření vína pomalu přiléváme vývar a vaříme do změknutí rýže.

Nakonec do rýže přimícháme dýňové pyré, máslo, parmezán, tymián a můžeme servírovat. Nakonec navrch položíme filé z Aljašky Nowaco, které jsme předním opekli z obou stran na másle.

Suroviny:

2 porce, 45 minut

  • 1 balení filé z Aljašky Nowaco

  • 1 menší dýně hokaido

  • 1 šalotka

  • 1 stroužek česneku

  • 150 g rýže arborio

  • 70 ml bílého vína

  • 0.7 l zeleninového vývaru

  • 50 g másla + na pečení

  • 30 g parmezánu

  • Sůl, tymián, pepř

  • 2 lžíce olivového oleje