Filé s hořčičnou omáčkou s kapary a bramborovým pyré

kategorie:

40min

Příprava pokrmu

Filé Nowaco rozložíme na pečicí papír, zakápneme olivovým olejem, osolíme a opepříme. Pečeme v předehřáté troubě při 180°C cca 20 minut. Pórek nakrájíme na kolečka, česnek na tenké plátky. Do hrnce nalijeme olivový olej a orestujeme pórek. Po cca 2 minutách přidáme česnek a po dalších 2 minutách kapary. Přidáme mouku, promícháme a vlijeme bílé víno, creme fraiche, smetanu ke šlehání, obě hořčice, tymián, bobkový list a muškátový oříšek. Vaříme cca 5 minut na mírném ohni, dochutíme solí a pepřem. Brambory uvaříme do měkka. Po uvaření je vyšleháme do hladké směsi s horkým mlékem, studeným máslem, najemno nakrájenou pažitkou a solí. Najemno nakrájenou petrželku vmícháme do omáčky. Filé Nowaco servírujeme na bramborovém pyré přelité omáčkou.

suroviny

  • Na dvě porce:
  • 400 g balení filé Nowaco
  • 1 creme fraiche nebo tučná zakysaná smetana
  • 3 lžíce dijonské hořčice
  • 1 lžíce hrubozrnné hořčice
  • 1 pórek
  • 2 lžíce kapar
  • 2 stroužky česneku
  • 2 dcl bílého vína
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • 1 lžička hladké mouky
  • špetka muškátového oříšku
  • 2 bobkové listy
  • 2 lžíce olivového oleje
  • pár větviček tymiánu
  • hrst petrželových listů
  • 700 g brambor
  • 250 ml plnotučného mléka
  • 100 g másla
  • sůl, pepř
  • hrst pažitky

Produkty použité v tomto receptu

Filé NOWACO