Filé z Aljašky s cuketou

Filé z Aljašky s cuketou

Rozmrazenou a osušenou rybu pokapeme citronovou šťávou.

Cuketu nakrájíme na tenké plátky, které smažíme na másle asi 5 minut. Osolíme, opepříme a okořeníme muškátovým oříškem. Podlijeme vínem a na střední teplotě povaříme asi 8 minut.

Ve velké pánvi rozehřejeme margarín a rybu v něm zprudka osmažíme z obou stran asi 2 minuty. Osolíme, opepříme a upravíme na talíře s cuketou.

Víte, že...
...podporujeme šetrný a udržitelný rybolov? V dnešním světě neustále ubývají přírodní zdroje a populace mořských ryb se potýkají s nadměrným lovem. NOWACO Filé porce MSC se vyrábí z ryb lovených pod přísnou certifi kací MSC (Marine Stewardship Council), jejímž cílem je přispívat ke zdraví světových oceánů podporou udržitelného rybolovu.

Suroviny:

  • 300 g Filé z Aljašky Nowaco MSC

  • šťáva z ½ citronu

  • 350 g cukety

  • 2 lžíce másla

  • sůl

  • čerstvě mletý černý pepř

  • čerstvě nastrouhaný muškátový oříšek

  • 100 ml suchého bílého vína

  • 2 lžíce margarínu