Filé z Aljašky s cuketou
Filé z Aljašky s cuketou
Rozmrazenou a osušenou rybu pokapeme citronovou šťávou.
Cuketu nakrájíme na tenké plátky, které smažíme na másle asi 5 minut. Osolíme, opepříme a okořeníme muškátovým oříškem. Podlijeme vínem a na střední teplotě povaříme asi 8 minut.
Ve velké pánvi rozehřejeme margarín a rybu v něm zprudka osmažíme z obou stran asi 2 minuty. Osolíme, opepříme a upravíme na talíře s cuketou.
Víte, že...
...podporujeme šetrný a udržitelný rybolov? V dnešním světě neustále ubývají přírodní zdroje a populace mořských ryb se potýkají s nadměrným lovem. NOWACO Filé porce MSC se vyrábí z ryb lovených pod přísnou certifi kací MSC (Marine Stewardship Council), jejímž cílem je přispívat ke zdraví světových oceánů podporou udržitelného rybolovu.

Suroviny:
-
300 g Filé z Aljašky Nowaco MSC
-
šťáva z ½ citronu
-
350 g cukety
-
2 lžíce másla
-
sůl
-
čerstvě mletý černý pepř
-
čerstvě nastrouhaný muškátový oříšek
-
100 ml suchého bílého vína
-
2 lžíce margarínu
