Filé z Aljašky s kokosovým mlékem a rýží

Filé z Aljašky s kokosovým mlékem a rýží

Rýži uvaříme dle návodu. Ve větší pánvi orestujeme nakrájený česnek. Po cca jedné minutě přidáme kokosové mléko, šťávu a kůru z jednoho citronu, rybí omáčku, cukr, chilli pastu a nakrájenou chilli papričku. Přivedeme k varu, dochutíme solí a pepřem. Filé z Aljašky Nowaco orestujeme na pánvi s olivovým olejem cca 2 minuty z každé strany. Poté rybu vložíme do kokosové omáčky, přidáme špenát a dusíme cca 10 minut. Filé servírujeme s rýží zalité omáčkou a ozdobené najemno nakrájenou jarní cibulkou.

Suroviny:

2 porce, 30 minut

  • 1 balení filé z Aljašky Nowaco

  • 150 g rýže

  • 400 ml kokosového mléka

  • šťáva a kůra z jednoho citronu

  • 1 lžíce rybí omáčky

  • 1 lžíce třtinového cukru

  • 1 lžička chilli pasty

  • 1 stroužek česneku

  • 0,5 vaničky baby špenátu

  • 1 chilli paprička

  • hrst jarní cibulky

  • 2 lžíce olivového oleje

  • sůl, pepř