Filé z Aljašky s kokosovým mlékem a rýží

30min

Příprava pokrmu

Rýži uvaříme dle návodu. Ve větší pánvi orestujeme nakrájený česnek. Po cca jedné minutě přidáme kokosové mléko, šťávu a kůru z jednoho citronu, rybí omáčku, cukr, chilli pastu a nakrájenou chilli papričku. Přivedeme k varu, dochutíme solí a pepřem. Filé z Aljašky Nowaco orestujeme na pánvi s olivovým olejem cca 2 minuty z každé strany. Poté rybu vložíme do kokosové omáčky, přidáme špenát a dusíme cca 10 minut. Filé servírujeme s rýží zalité omáčkou a ozdobené najemno nakrájenou jarní cibulkou.

suroviny

  • 1 balení filé z Aljašky Nowaco
  • 150 g rýže
  • 400 ml kokosového mléka
  • šťáva a kůra z jednoho citronu
  • 1 lžíce rybí omáčky
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • 1 lžička chilli pasty
  • 1 stroužek česneku
  • 0,5 vaničky baby špenátu
  • 1 chilli paprička
  • hrst jarní cibulky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl, pepř

Produkty použité v tomto receptu

V tomto receptu jsme nepoužili žádný náš produkt.