Menší část dýně nakrájíme na kostičky (asi 2 hrsti). Zbytek vydlabané dýně spolu s cibulí a česnekem dáme na plech, zakápneme olivovým olejem, lehce osolíme a pečeme v troubě na 190 °C asi 20 minut, dokud dýně nezměkne a lehce nezkaramelizuje. Rýži uvaříme podle návodu na obalu. Filety z Aljašky Nowaco osušíme, osolíme a opepříme. Na pánvi rozpustíme máslo s trochou olivového oleje a filety opékáme na středním plameni 3–4 minuty z každé strany, dokud nejsou propečené a křehké. Nakonec je zakápneme citronovou šťávou. Pečenou dýni, cibuli a česnek rozmixujeme se smetanou, vývarem, máslem, 5 lístky šalvěje a špetkou muškátového oříšku dohladka. Podle chuti dochutíme solí a pepřem. Omáčku krátce prohřejeme v rendlíku.
Kostičky dýně opečeme dozlatova na slunečnicovém oleji, osolíme a opepříme. Ve stejné pánvi osmažíme zbytek šalvějových lístků a můžeme podávat.
Bidfood Czech Republic s.r.o.
V Růžovém údolí 553
Kralupy nad Vltavou 278 01
IČ: 28234642
DIČ: CZ28234642