Filety z Aljašky s haluškami, pórkem a omáčkou z bílého vína

1h0min

Příprava pokrmu

Šalotku nakrájíme a orestujeme společně s tymiánem na másle do změknutí. Tymián vyndáme, přidáme mouku, bílé víno a necháme cca 2–3 minuty vyvařit. Za stálého míchání přilijeme vývar, smetanu, dochutíme solí, pepřem a nakonec přidáme kopr. Pórek nakrájíme na kolečka a spolu s haluškami orestujeme na zbylém másle. Osolíme a opepříme. Rozmrazené filety z Aljašky Nowaco osolíme, opepříme a restujeme na olivovém oleji. Rybu podáváme s haluškami přelité omáčkou.

suroviny

  • Na dvě porce:
  • 1 balení filetů z Aljašky Nowaco 400 g
  • 500 g halušek
  • 1 lžička hladké mouky
  • 2 šalotky
  • 200 ml bílého vína
  • 300 ml rybího nebo zeleninového vývaru
  • 2 větvičky tymiánu
  • ½ pórku
  • hrst kopru
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžíce olivového oleje
  • sůl pepř

Produkty použité v tomto receptu

Filety z Aljašky 400 g