Filety z Aljašky s hořčičným bramborovým salátem

Filety z Aljašky s hořčičným bramborovým salátem

Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě. V misce smícháme olej, dijonskou hořčici, hrubozrnnou hořčici, med a ocet. Dochutíme solí a pepřem. Hotové brambory oloupeme, rozpůlíme a promícháme s dresinkem. Přidáme najemno nakrájenou hladkolistou petržel a pažitku. Promícháme a necháme odležet v chladu. Filé z Aljašky osušíme, osolíme a opepříme. Pečeme na pánvi s máslem z každé strany cca 3 minuty. Hotové filé z Aljašky pokapeme citronem a podáváme s bramborovým salátem.

Suroviny:

2 porce, 35 minut

  • 1 balení filé z Aljašky Nowaco

  • 2 lžíce másla

  • 1 citron

  • 500 g brambor grenaille

  • 70 g červené cibule

  • 10 g pažitky

  • 10 g hladkolisté petržele

  • 70 ml oleje

  • 15 g dijonské hořčice

  • 15 g hrubozrnné hořčice

  • 20 g medu

  • 1 lžička octa

  • sůl, pepř