Filety z Aljašky s hořčičným bramborovým salátem
Filety z Aljašky s hořčičným bramborovým salátem
Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě. V misce smícháme olej, dijonskou hořčici, hrubozrnnou hořčici, med a ocet. Dochutíme solí a pepřem. Hotové brambory oloupeme, rozpůlíme a promícháme s dresinkem. Přidáme najemno nakrájenou hladkolistou petržel a pažitku. Promícháme a necháme odležet v chladu. Filé z Aljašky osušíme, osolíme a opepříme. Pečeme na pánvi s máslem z každé strany cca 3 minuty. Hotové filé z Aljašky pokapeme citronem a podáváme s bramborovým salátem.
Suroviny:
2 porce, 35 minut
-
1 balení filé z Aljašky Nowaco
-
2 lžíce másla
-
1 citron
-
500 g brambor grenaille
-
70 g červené cibule
-
10 g pažitky
-
10 g hladkolisté petržele
-
70 ml oleje
-
15 g dijonské hořčice
-
15 g hrubozrnné hořčice
-
20 g medu
-
1 lžička octa
-
sůl, pepř