Filety z Aljašky se salátem z fenyklu a tarhoni s romesco omáčkou

Filety z Aljašky se salátem z fenyklu a tarhoni s romesco omáčkou

Tarhoňu uvaříme dle návodu. Papriku opečeme na pánvi do černa a zabalíme ji do potravinové fólie cca na 10 minut. Poté ji oloupeme. V mixéru rozmixujeme papriku, mandle, česnek, sůl, pepř, ocet a 50 ml olivového oleje. Na pánvi rozehřejeme olej a vložíme filety. Osolíme a opepříme. Nakonec přidáme studené máslo a opékáme z obou stran. Fenykl nakrájíme na tenké kousky. Cuketu pomocí škrabky na zeleninu nakrájíme na tenké plátky. Zeleninu smícháme s tarhoňou, little gem salátem a olivovým olejem. Osolíme a podáváme společně s Filety z Aljašky Nowaco a omáčkou.

Suroviny:

2 porce, 30 minut

  • 1 balení Filetů z Aljašky

  • 120 g tarhoni

  • 2 ks little gem salátu

  • 2 cukety

  • 2 fenykly

  • 2 červené papriky

  • 200 g mandlí

  • 2 stroužky česneku

  • 1 lžíce sherry octa

  • 1 lžíce uzené papriky

  • 100 ml olivového oleje