Filety z Aljašky se salátem z fenyklu a tarhoni s romesco omáčkou
Filety z Aljašky se salátem z fenyklu a tarhoni s romesco omáčkou
Tarhoňu uvaříme dle návodu. Papriku opečeme na pánvi do černa a zabalíme ji do potravinové fólie cca na 10 minut. Poté ji oloupeme. V mixéru rozmixujeme papriku, mandle, česnek, sůl, pepř, ocet a 50 ml olivového oleje. Na pánvi rozehřejeme olej a vložíme filety. Osolíme a opepříme. Nakonec přidáme studené máslo a opékáme z obou stran. Fenykl nakrájíme na tenké kousky. Cuketu pomocí škrabky na zeleninu nakrájíme na tenké plátky. Zeleninu smícháme s tarhoňou, little gem salátem a olivovým olejem. Osolíme a podáváme společně s Filety z Aljašky Nowaco a omáčkou.

Suroviny:
2 porce, 30 minut
-
1 balení Filetů z Aljašky
-
120 g tarhoni
-
2 ks little gem salátu
-
2 cukety
-
2 fenykly
-
2 červené papriky
-
200 g mandlí
-
2 stroužky česneku
-
1 lžíce sherry octa
-
1 lžíce uzené papriky
-
100 ml olivového oleje
