Filety z aljašky se smetanovou omáčkou

Filety z aljašky se smetanovou omáčkou

Papriku nakrájíme na kostičky a restujeme na pánvi s olivovým olejem. Přidáme na plátky pokrájený česnek a po chvíli špenát. Přidáme obě smetany a parmezán. Dochutíme solí a pepřem. Povaříme cca 5 minut. Filety opečeme na pánvi z obou stran cca 3 minuty. Přidáme máslo a dochutíme solí. Servírujeme se smetanovou omáčkou.

Suroviny:

2 porce, 25 minut

  • 1 bal Filety z Aljašky Nowaco 400 g

  • 20 ml olivového oleje

  • 30 g másla

  • 1 červená paprika

  • 2 stroužky česneku

  • 1 balení baby špenátu nebo mraženého špenátu

  • 60 g zakysané smetany

  • 20 g parmezánu

  • 100 ml smetany 31%

  • sůl, pepř