Filety z Aljašky se studenou rajčatovou omáčkou a bagetou

Filety z Aljašky se studenou rajčatovou omáčkou a bagetou

Rajčata spaříme ve vodě a poté je oloupeme. Vyndáme střed a zbytek nakrájíme na menší kostičky. Pažitku, šalotku, estragon, petrželku a kerblík nakrájíme najemno. V misce smícháme rajčata, šalotku, 3 lžíce olivového oleje, bílý vinný ocet, bylinky, cukr, sůl, mletý koriandr, citronovou šťávu, citronovou kůru a pepř. Filety z Aljašky Nowaco orestujeme na zbylém olivovém oleji. Studenou rajčatovou omáčku servírujeme s filety z Aljašky Nowaco a s nakrájenou bagetou.

Suroviny:

2 porce, 30 minut

  • 1 balení filet z Aljašky Nowaco

  • 2 červená rajčata

  • 1 rajče Kumato nebo jiné tmavé rajče

  • 4 lžíce olivového oleje

  • hrst pažitky

  • hrst estragonu

  • hrst petrželky

  • hrst kerblíku

  • 1 lžička bílého vinného octa

  • špetka cukru

  • sůl, pepř

  • špetka mletého koriandru

  • 1 menší šalotka

  • šťáva a kůra z půlky citronu

  • bageta