Filety z Aljašky se studenou rajčatovou omáčkou a bagetou
Filety z Aljašky se studenou rajčatovou omáčkou a bagetou
Rajčata spaříme ve vodě a poté je oloupeme. Vyndáme střed a zbytek nakrájíme na menší kostičky. Pažitku, šalotku, estragon, petrželku a kerblík nakrájíme najemno. V misce smícháme rajčata, šalotku, 3 lžíce olivového oleje, bílý vinný ocet, bylinky, cukr, sůl, mletý koriandr, citronovou šťávu, citronovou kůru a pepř. Filety z Aljašky Nowaco orestujeme na zbylém olivovém oleji. Studenou rajčatovou omáčku servírujeme s filety z Aljašky Nowaco a s nakrájenou bagetou.
Suroviny:
2 porce, 30 minut
-
1 balení filet z Aljašky Nowaco
-
2 červená rajčata
-
1 rajče Kumato nebo jiné tmavé rajče
-
4 lžíce olivového oleje
-
hrst pažitky
-
hrst estragonu
-
hrst petrželky
-
hrst kerblíku
-
1 lžička bílého vinného octa
-
špetka cukru
-
sůl, pepř
-
špetka mletého koriandru
-
1 menší šalotka
-
šťáva a kůra z půlky citronu
-
bageta