Filety z aljašky v sezamové strouhance s pikantní majonézou

Filety z aljašky v sezamové strouhance s pikantní majonézou

Strouhanku smícháme se sezamem a půlkou citronové kůry. Filety osušíme, osolíme a opepříme. Obalíme v trojobale – nejdříve v mouce, pak vajíčku s mlékem, a nakonec ve strouhance. Smažíme ve větší vrstvě oleje. Ihned po usmažení rybu vyjmeme a poklademe kousky másla. Majonézu smícháme s chilli vločkami, citronovou šťávou a zbytkem citronové kůry. Servírujeme s vařenými bramborami smíchanými s pažitkou.

Suroviny:

2 porce, 30 minut

  • balení Filetů z Aljašky Nowaco 400 g

  • 1 vejce

  • 100 ml mléka

  • hladká mouka

  • strouhanka

  • sezam

  • 1 citron + kůra z něj

  • majonéza

  • vločky chilli (pálivá paprika)

  • brambory

  • pažitka

  • máslo

  • olej na smažení