Filety z aljašky v sezamové strouhance s pikantní majonézou
Filety z aljašky v sezamové strouhance s pikantní majonézou
Strouhanku smícháme se sezamem a půlkou citronové kůry. Filety osušíme, osolíme a opepříme. Obalíme v trojobale – nejdříve v mouce, pak vajíčku s mlékem, a nakonec ve strouhance. Smažíme ve větší vrstvě oleje. Ihned po usmažení rybu vyjmeme a poklademe kousky másla. Majonézu smícháme s chilli vločkami, citronovou šťávou a zbytkem citronové kůry. Servírujeme s vařenými bramborami smíchanými s pažitkou.
Suroviny:
2 porce, 30 minut
-
balení Filetů z Aljašky Nowaco 400 g
-
1 vejce
-
100 ml mléka
-
hladká mouka
-
strouhanka
-
sezam
-
1 citron + kůra z něj
-
majonéza
-
vločky chilli (pálivá paprika)
-
brambory
-
pažitka
-
máslo
-
olej na smažení