FISH & CHIPS s hráškovým dipem

FISH & CHIPS s hráškovým dipem

Hrášek osolíme opepříme a okořeníme muškátovým oříškem. Vložíme do vhodné nádoby a rozmačkáme vidličkou. Všechny ingredience na těsto poctivě smícháme v misce. Mícháme až těsně před obalováním, aby byl efekt co nejlepší. Osušené, osolené a opepřené filé Nowaco vložíme do připraveného těsta a usmažíme v oleji rozpáleném na cca 180 stupňů. Vyjmeme a necháme okapat na ubrousku. Usmažíme hranolky Nowaco a servírujeme společně s hráškovým pyré, citronem a majonézou.

Suroviny:

4 porce, 45 minut

Ryba a příloha

  • 400 g filé Nowaco

  • 500 g hranolek Nowaco

  • sůl

  • pepř

  • olej

  • majonéza

Těsto na obalení

  • 200 g hladké mouky

  • 50 g škrobu

  • 1 malá lžička zažívací sody

  • pivo podle potřeby

  • sůl

Dip

  • 100 g hrášku Nowaco

  • 1 citron

  • 20 g olivového oleje

  • sůl

  • pepř

  • muškátový oříšek