FISH & CHIPS s hráškovým dipem
FISH & CHIPS s hráškovým dipem
Hrášek osolíme opepříme a okořeníme muškátovým oříškem. Vložíme do vhodné nádoby a rozmačkáme vidličkou. Všechny ingredience na těsto poctivě smícháme v misce. Mícháme až těsně před obalováním, aby byl efekt co nejlepší. Osušené, osolené a opepřené filé Nowaco vložíme do připraveného těsta a usmažíme v oleji rozpáleném na cca 180 stupňů. Vyjmeme a necháme okapat na ubrousku. Usmažíme hranolky Nowaco a servírujeme společně s hráškovým pyré, citronem a majonézou.

Suroviny:
4 porce, 45 minut
Ryba a příloha
-
400 g filé Nowaco
-
500 g hranolek Nowaco
-
sůl
-
pepř
-
olej
-
majonéza
Těsto na obalení
-
200 g hladké mouky
-
50 g škrobu
-
1 malá lžička zažívací sody
-
pivo podle potřeby
-
sůl
Dip
-
100 g hrášku Nowaco
-
1 citron
-
20 g olivového oleje
-
sůl
-
pepř
-
muškátový oříšek

