Gratinovaná lahůdková zelenina
Gratinovaná lahůdková zelenina
Troubu předehřejeme na 180 °C. Mraženou lahůdkovou zeleninu Nowaco rozmrazíme dle návodu. V hrnci rozehřejeme máslo a přidáme hladkou mouku. Zprudka osmahneme a postupně přiléváme mléko, dokud směs nezhoustne. Přidáme mletý muškátový oříšek, sůl, pepř a promícháme. Směs vaříme cca 2 minuty, dokud se nevytvoří krémová omáčka.
Odstavíme a vmícháme nakrájený sýr Gouda. Směs zeleniny vložíme do zapékací misky a zalijeme krémovou omáčkou. Zeleninu posypeme strouhaným parmazánem. Pečeme cca 25 minut dozlatova. Hotovou gratinovanou zeleninu necháme trochu vychladnout. Posypeme nakrájenou petrželkou a podáváme.

Suroviny:
2 porce, 45 minut
-
1 balení lahůdkové zeleniny Nowaco
-
50 g másla
-
25 g hladké mouky
-
250 ml plnotučného mléka
-
mletý muškátový oříšek
-
sůl a pepř podle chuti
-
50 g sýru typu Gouda
-
25 g parmazánu
-
10 g hladkolisté petržele
