Gratinovaná lahůdková zelenina

Gratinovaná lahůdková zelenina

Troubu předehřejeme na 180 °C. Mraženou lahůdkovou zeleninu Nowaco rozmrazíme dle návodu. V hrnci rozehřejeme máslo a přidáme hladkou mouku. Zprudka osmahneme a postupně přiléváme mléko, dokud směs nezhoustne. Přidáme mletý muškátový oříšek, sůl, pepř a promícháme. Směs vaříme cca 2 minuty, dokud se nevytvoří krémová omáčka.

Odstavíme a vmícháme nakrájený sýr Gouda. Směs zeleniny vložíme do zapékací misky a zalijeme krémovou omáčkou. Zeleninu posypeme strouhaným parmazánem. Pečeme cca 25 minut dozlatova. Hotovou gratinovanou zeleninu necháme trochu vychladnout. Posypeme nakrájenou petrželkou a podáváme.

Suroviny:

2 porce, 45 minut

  • 1 balení lahůdkové zeleniny Nowaco

  • 50 g másla

  • 25 g hladké mouky

  • 250 ml plnotučného mléka

  • mletý muškátový oříšek

  • sůl a pepř podle chuti

  • 50 g sýru typu Gouda

  • 25 g parmazánu

  • 10 g hladkolisté petržele