Gratinovaný losos s bramborami, artyčoky a pórkem
Gratinovaný losos s bramborami, artyčoky a pórkem
Lososa osolíme a opečeme na másle z obou stran pár minut. První opékáme kůží dolů. Přílohovou zeleninovou směs Nowaco uvaříme v osolené vodě. Po uvaření smícháme s trochou másla a dochutíme solí a pepřem. Najemno nasekanou šalotku zalijeme citronovou šťávou, vínem a vývarem. Opepříme a necháme trochu vyvařit. Přidáme postupně máslo a vždy rychle zamícháme. Ihned podáváme s lososem a zeleninou.
Suroviny:
2 porce, 60 minut
-
400 g lososa gorbuša Nowaco
-
300 g brambor grenaille
-
100 g naložených artyčoků
-
150 g pórku
-
1 l smetany ke šlehání
-
sůl, pepř
-
3 g muškátového oříšku
-
tymián čerstvý
-
150 g strouhanky
-
20 g petržele
-
60 g másla + na pečení
-
50 g hladké mouky