Gratinovaný losos s bramborami, artyčoky a pórkem

Gratinovaný losos s bramborami, artyčoky a pórkem

Lososa osolíme a opečeme na másle z obou stran pár minut. První opékáme kůží dolů. Přílohovou zeleninovou směs Nowaco uvaříme v osolené vodě. Po uvaření smícháme s trochou másla a dochutíme solí a pepřem. Najemno nasekanou šalotku zalijeme citronovou šťávou, vínem a vývarem. Opepříme a necháme trochu vyvařit. Přidáme postupně máslo a vždy rychle zamícháme. Ihned podáváme s lososem a zeleninou.

Suroviny:

2 porce, 60 minut

  • 400 g lososa gorbuša Nowaco

  • 300 g  brambor grenaille

  • 100 g naložených artyčoků

  • 150 g pórku

  • 1 l smetany ke šlehání

  • sůl, pepř

  • 3 g muškátového oříšku

  • tymián čerstvý

  • 150 g strouhanky

  • 20 g petržele

  • 60 g másla + na pečení

  • 50 g hladké mouky