Gratinovaný losos s bramborami, artyčoky a pórkem

1h0min

Příprava pokrmu

Lososa osolíme a opečeme na másle z obou stran pár minut. První opékáme kůží dolů. Přílohovou zeleninovou směs Nowaco uvaříme v osolené vodě. Po uvaření smícháme s trochou másla a dochutíme solí a pepřem. Najemno nasekanou šalotku zalijeme citronovou šťávou, vínem a vývarem. Opepříme a necháme trochu vyvařit. Přidáme postupně máslo a vždy rychle zamícháme. Ihned podáváme s lososem a zeleninou.

suroviny

  • 2 porce, 60 minut
  • 400 g lososa gorbuša Nowaco
  • 300 g brambor grenaille
  • 100 g naložených artyčoků
  • 150 g pórku
  • 1 l smetany ke šlehání
  • sůl, pepř
  • 3 g muškátového oříšku
  • tymián čerstvý
  • 150 g strouhanky
  • 20 g petržele
  • 60 g másla + na pečení
  • 50 g hladké mouky

Produkty použité v tomto receptu

Losos Gorbuša MSC 500 g