Grilovaná makrela se sladkokyselou řepou

Grilovaná makrela se sladkokyselou červenou řepou

Řepu a cibuli nakrájíme na tenká kolečka. Přidáme česnek, pažitku, olej, med, ocet, sůl, pepř a promícháme. Necháme odležet. Makrelu opláchneme a vyfiletujeme. Potřeme máslem a osolíme. Grilujeme kůží dolů cca 4 minuty a z druhé strany cca 2 minuty. Podáváme s červenou řepou posypané pažitkou. Můžeme doplnit vařenými brambory.

Suroviny:

4 porce, 40 minut

  • 2 balení makrely NOWACO

  • 500 g červené syrové řepy

  • 4 lžíce olivového oleje

  • 1 červená cibule

  • 1 lžíce vinného octa

  • 1 stroužek utřeného česneku

  • 2 lžíce nasekané pažitky

  • listy červené řepy

  • 1 lžíce medu

  • 1 lžička soli

  • pepř

  • 2 lžíce rozpuštěného másla