Grilovaná makrela se sladkokyselou řepou
Grilovaná makrela se sladkokyselou červenou řepou
Řepu a cibuli nakrájíme na tenká kolečka. Přidáme česnek, pažitku, olej, med, ocet, sůl, pepř a promícháme. Necháme odležet. Makrelu opláchneme a vyfiletujeme. Potřeme máslem a osolíme. Grilujeme kůží dolů cca 4 minuty a z druhé strany cca 2 minuty. Podáváme s červenou řepou posypané pažitkou. Můžeme doplnit vařenými brambory.

Suroviny:
4 porce, 40 minut
-
2 balení makrely NOWACO
-
500 g červené syrové řepy
-
4 lžíce olivového oleje
-
1 červená cibule
-
1 lžíce vinného octa
-
1 stroužek utřeného česneku
-
2 lžíce nasekané pažitky
-
listy červené řepy
-
1 lžíce medu
-
1 lžička soli
-
pepř
-
2 lžíce rozpuštěného másla
